Rabarberpaj

24.02.2021

Finns det något godare än en rabarberpaj gjord på de späda rabarber som kommer först på våren. Vaniljglass därtill förstås. 




Ingredienser

500 g rabarber

2 dl havregryn

2 dl socker

1 3/4 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 krm vaniljsocker

1 krm salt

125 g smör

½ dl vispgrädde

½ dl ljus sirap

smör till formen

Till servering

vaniljglass

Så här gör man


Sätt ugnen på 150°C.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.

Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter). Bred på smeten.

Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.

Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.



Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång