Rabarberpaj
24.02.2021

Finns det något godare än en rabarberpaj gjord på de späda rabarber som kommer först på våren. Vaniljglass därtill förstås.
Ingredienser
500 g rabarber
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
½ dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
smör till formen
Till servering
vaniljglass
Så här gör man
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form (ca 26 cm i diameter). Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40-50 minuter, tills den fått fin färg.
Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.