Krämig fiskgryta

Kvällens middag bjuder på en delikat fisksoppa där laxen får puttra med grädde, mjölk, potatis, morot och purjolök. Detta är rena, klassiska smaker som passar både stora och små. Servera grytan med nykokt potatis och krispig röd paprika, garnera med nyhackad gräslök och låt det väl smaka.
Ingredienser
900 g fast potatis
2 morötter
½ purjolök
1 msk olja
1 msk majsstärkelse
1 ½ dl vispgrädde
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl mjölk
1 röd paprika
4 portionsbitar lax (à 125 g)
salt
cayennepeppar
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
Tina laxen (om fryst används).
Skala och koka potatisen.Skala och skiva morötterna. Ansa, dela och skiva purjolöken.
Fräs moröter och purjolök i oljan i en stor kastrull.
Blanda majsstärkelsen med grädden och rör ner tillsammans med vatten, smulad buljongtärning och mjölk. Låt koka upp under omrörning.
Dela, kärna ur och tärna paprikan. Vänd ner den i grytan eller servera kall vid sidan av.
Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora bitar.Tillsätt fisken i grytan och låt sjuda ca 3 minuter.
Smaka av med salt och cayennepeppar.
Hacka gräslöken.
Servera grytan med potatis och gräslök.